Błąd
  • XML Parsing Error at 1:101. Error 9: Invalid character
  • XML Parsing Error at 1:987. Error 9: Invalid character

CHEF CULINARY CUP 2017

Banner-Chef-Culinary-Cup-2017-FB-1200x450-A_002

NESTL Professional organizuje w tym roku drug edycj konkursu kulinarnego CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego.

Fina tego konkursu odbdzie si 5 kwietnia 2017 na Targach EUROGASTRO. Jest to jednoczenie pocztek wdroenia trzeciej linii fondw pod brandem CHEF, w pynie, produkowanych od podstaw z naturalnych skadnikw, uywanych przez Kucharzy do przygotowania wywarw.

W konkursie CHEF Culinary Cup, edycja 2017 obowizkowym skadnikiem jest wybrany przez uczestnika Fond marki CHEF spord:

  • Fondw w pynie (Demi Glace, Drobiowy, Cielcy, ze skorupiakw)
  • Fondw w pacie (cielcy ciemny, jagnicy, rybny, drobiowy)
  • Koncentratw Fondw (drobiowy, rybny, misny, ze skorupiakw).

W konkursie mog uczestniczy wycznie kucharze, ktrzy speniaj cznie nastpujce warunki:

  • s penoletni
  • posiadaj dowolny stopie w hierarchii zawodowej
  • pracuj zgodnie ze swoimi kwalifikacjami zawodowymi w dowolnym zakadzie gastronomicznym, zarwno hotelarskim, jak i pojedynczej restauracji, na terenie Polski.

W celu wzicia udziau w Konkursie, osoba speniajca warunki, o ktrych mowa powyej, powinna wysa zgoszenie udziau w Konkursie na adres mailowy: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. , w nieprzekraczalnym terminie do 13.03.2017r.

Na zgoszenie udziau w Konkursie skada si:

  • arkusz zgoszeniowy (zacznik nr 1 do Regulaminu)
  • formularz zawierajcy przepis na sporzdzenie 9 porcji dania, ktrego zasadniczym skadnikiem bdzie jeden z produktw z linii CHEF (zacznik nr 2 do Regulaminu)
  • zdjcie dania wykonanego zgodnie z przepisem wpisanym do ww. formularza, wykonane osobicie przez osob zgaszajc udzia w Konkursie (zdjcie nie moe zawiera wizerunku adnych osb).

Harmonogram konkursu:

  • do 13.03.2017 ? wysyanie zgosze na adres mailowy: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
  • 16.03.2017 ? powiadomienie autorw wyonionych prac konkursowych o zakwalifikowaniu si do finau konkursu CHEF Culinary Cup, edycja 2017 ? zamknicie I etap Konkursu
  • do 20.03.2017 ? potwierdzenie uczestnictwa przez ww. zwycizcw
  • 21.03.2016 ? powiadomienie ewentualnych uczestnikw rezerwowych
  • do 22.03.2017 ? potwierdzenie uczestnictwa przez uczestnikw rezerwowych
  • 04.04.2017 ? odprawa dla finalistw w Kuchni Szkoleniowej NESTL przy ul. Domaniewskiej 32
  • 05.04.2017 ? fina CHEF Culinary Cup, edycja 2017 na targach EUROGASTRO oraz uroczysta kolacja dla finalistw i jurorw

W II etapie Konkursu uczestnicy bd przygotowywa prac konkursow, tj. dziewi porcji dania na podstawie przepisu wskazanego przez nich w zgoszeniu udziau w Konkursie (z ewentualn modyfikacj tego przepisu zwizan z zastosowaniem jednego z produktw z linii CHEF).

Uczestnicy II etapu Konkursu bd przygotowywa swoje prace konkursowe wedug kolejnoci wylosowanej na odprawie, ktra odbdzie si 04.04.2017.

Na przygotowanie pracy konkursowej kady Uczestnik ma 60 minut plus dodatkowe 10 minut na rozstawienie drobnego sprztu i produktw, 10 min na sprztnicie stanowiska oraz 10 minut na prezentacj pracy konkursowej przed Jury Konkursu. Kady Uczestnik obowizkowo bdzie musia werbalnie opisa swoj prac konkursow przed Jury Konkursu (dotyczy to sposobu przygotowania dania, jak rwnie pochodzenia produktw wykorzystanych podczas gotowania, jego charakteru regionalnego lub narodowego, niekoniecznie polskiego oraz to, dlaczego dokonany zosta taki a nie inny wybr, np. okrelenie historii lub wydarzenia, ktre zadecydowao o wyborze dania).

Z dziewiciu przygotowanych porcji pracy konkursowej jedna trafia na st ekspozycyjny, a pozostae do degustacji dla Jury Konkursu.

Kady Uczestnik pokrywa we wasnym zakresie koszty przejazdu do poszczeglnych miejsc drugiego etapu Konkursu, koszty zakupu produktw, ktre zamierza uy do przygotowania pracy konkursowej, za wyjtkiem produktw z linii CHEF, ktre zapewnia Organizator (1 opakowanie jednostkowe wybranego fondu CHEF do treningw oraz 1 opakowanie na Konkurs).

Kady Uczestnik we wasnym zakresie zapewnia sobie sprzt, naczynia i inne akcesoria, ktrych zamierza uy/bd mu potrzebne do przygotowania pracy konkursowej, za wyjtkiem sprztu, naczy i innych akcesoriw, o ktrych mowa w punkcie 4.10 Regulaminu, ktre zapewnia Organizator.

Organizator zapewnia wszystkim Uczestnikom drugiego etapu Konkursu:

  • stanowiska pracy przygotowane dla kadego Uczestnika, wyposaone w: piec konwekcyjno-parowy, pyt indukcyjn z dwoma polami grzejcymi lub dwie pojedyncze pyty indukcyjne, st roboczy ze zlewozmywakiem jednokomorowym wraz ze stoem odstawczym oraz metrowy st roboczy, wakowark i cyrkulator do gotowania w niskich temperaturach Sous-Vide; ponadto, dla wszystkich Uczestnikw bd dostpna jedna lodwka na zapleczu;
  • stroje kucharskie ? papierow czapk kucharsk, jedn bluz z logo Nestl Professional oraz brandem produktw CHEF oraz imieniem i nazwiskiem Uczestnika a ponadto zapask ? uczestnicy zobowizani s do noszenia ww. stroju w trakcie zasadniczej czci drugiego etapu Konkursu, jak i na rozdaniu nagrd w Konkursie? niespenienie tego warunku moe skutkowa wykluczeniem Uczestnika z Konkursu i pozbawieniem go prawa do nagrody.


Potrawy finalistw zostan ocenione przez dwa skady jury:

- skad profesjonalny: powszechnie znani kucharze zawodowi (w tym Jerzy Pasikowski jako przewodniczcy Jury);

- skad VIP-w ? trzech przedstawicieli Organizatora.

Jury profesjonalne dokona oceny pracy konkursowej z uwzgldnieniem nastpujcych kryteriw, przyznajc odpowiednio punkty od 0-10 za kade kryterium.

  • Skadniki: odpowiedni dobr produktw poparty wiedz na temat oferty regionalnej/narodowej w odniesieniu do najwyszej jakoci oraz niepowtarzalnoci/unikalnoci i wieoci od 0 do 10 pkt.
  • Umiejtnoci: przemylana wiedza kulinarna i wysokie umiejtnoci w obrbce produktw uytych w daniu oraz profesjonalny sposb prezentacji uwzgldniajcy szacunek do kuchni regionalnej/narodowej i jej historii oraz jej pierwotnego przepisu/pochodzenia od 0 do 10 pkt.
  • Geniusz: inspiracje poparte wiedz i wyjtkowe umiejtnoci w kreowaniu oraz identyfikowaniu osobistego stylu i wspczesnej kultury kulinarnej z zachowaniem idealnej rwnowagi oraz harmonii smakw, formy i aromatw od 0 do 10 pkt.
  • Perfekcyjny wygld: perfekcyjna prezentacja dania tworzca jej wyjtkowy i niepowtarzalny wygld od 0 do 10 pkt.
  • Przekaz: indywidualny i jasny przekaz/opinia o daniu za porednictwem pracy oraz indywidualnej wizji w wykreowanym dania o kontekcie kuchni regionalnej/narodowej od 0 do 10 pkt.

Kady Uczestnik drugiego etapu od jednego jurora z Jury Konkursu (skad profesjonalny) moe uzyska maksymalnie 50 punktw.

Jury VIP NESTL Professional dokona subiektywnej oceny prac konkursowych i wyoni prac wyrniajc si wedug wasnych kryterium.

Decyzja odpowiednio Organizatora i Jury Konkursu w zakresie przyznania punktw i wyonienia zwycizcw pierwszego i drugiego etapu jest ostateczna i wica dla wszystkich uczestnikw Konkursu.

Nagrodami w Konkursie s:

  • dla zwycizcw pierwszego etapu ? udzia w kolacji w trakcie odprawy i po konkursie w dniach 04 i 05.04.2017r., kitel oraz zapaska, zakwaterowanie ze niadaniem w Hotelu DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw przy ulicy Skalnicowej 21 w Warszawie w dniach 04.04 ? 06.04.2017r., bilet wstpu na 21. Targi EUROGASTRO w dniu 05.04.2017r.
  • dla zwycizcw drugiego etapu:

- miejsce trzecie ? statuetk oraz nagrod pienin w wysokoci 5000 zotych

- miejsce drugie ? statuetk oraz nagrod pienin w wysokoci 7500 zotych

- miejsce pierwsze ? statuetk oraz nagrod pienin w wysokoci 10000 zotych

- dla jednego zwycizcy wyonionego przez Jury Konkursowe (skad VIP-w) ? statuetk oraz nagrod w postaci sprztu gastronomicznego.

Ponadto wszystkim Uczestnikom drugiego etapu Konkursu Organizator przekae dyplomy i drobne upominki oraz dodatkowe wiadczenie pienine w wysokoci 11,11% wartoci ww. nagrody na poczet podatku.

Wszystkie szczegowe informacje dotyczce konkursu znajduj si w Regulaminie Konkursu na stronie www.nestleprofessional.pl

NP-CHEF-Culinary-Cup-banner-4-3-A_002

Serdecznie zapraszamy do udziau w drugiej edycji konkursu kulinarnego

CHEF Culinary Cup, 2017 pod patronatem Jerzego Pasikowskiego!

Informacje praktyczne



Partnerzy i Patroni – Zobacz wyszystkich
  • Sponsor gwny:
  • winterhalter
  • Sponsorzy:
  • ascobloc
  • Dora metal
  • fagor
  • Kromet
  • multifrigo
  • rational
  • rilling
  • Tom Caffe
  • Manitowoc
  • Wsppraca merytoryczna:
  • Akademia Restauratora
  • Apro-Trade
  • Fundacja Klub Szefw Kuchni
  • Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu
  • OSSKiC
  • SCAE
  • Stowarzyszenie Sommelierw Polskich
  • Patroni medialni:
  • foodservice
  • gdziezjesc
  • horecanet
  • hotelarz
  • kucharze-serwis.pl
  • nowoscigastronomiczne
  • papaja
  • poradnikrestauratora
  • przegladgastronomiczny
  • restauracje
  • swiathoteli
  • Wsppraca medialna:
  • gastrona.pl
  • bake&sweet
  • e-gastro
  • worldhotel
  • cateringwpolsce
  • cukierniewpolsce
  • newsgastro
  • Porcelana w Polsce
  • Praca w gastronomii
  • w piekarni w cukierni
  • Rynki Alkoholowe
  • zwiadowca.pl
  • slow life
  • bcr
  • biznes hotel
  • rzeznik polski
  • docen polskie
  • jedzenie.info.pl
  • cukiernictwo i piekarstwo
  • mojekonferencje.pl
  • sale biznesowe
  • Wsppraca merytoryczna:
  • miejscakonferencyjne.pl
  • Wsppraca medialna:
  • magazyn wino
  • Czas wina
  • Szef Kuchni
  • logoekonferencje
  • organizatorzyimprez
  • szkolenia
  • turystyka
  • nocowanie.pl
  • wszystkodlakucharzy.pl
  • ilody.com.pl
  • gastrowiedza.pl
  • portalgastronomii.pl
  • infomax
  • Poland Fruits
  • Targi rekomenduje:
  • WKT
  • Organizator:
  • MT Targi Polska
  • Laureat Konkursu:
  • teraz polska

Profil Targi EuroGastro na FB