Błąd
  • XML Parsing Error at 1:101. Error 9: Invalid character
  • XML Parsing Error at 1:987. Error 9: Invalid character

Konkurs kulinarny "Gotuj Lokalnie"

czwartek, 22 stycznia 2015 11:54



Akademia Kulinarna Marcina Budynka

Akademia_logo

oraz Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej

logo_Fundusz


zapraszaj na III edycj Konkursu Kulinarnego

? Gotuj Lokalnie?

dla Nauczycieli zawodu w szkoach gastronomicznych

tematem przewodnim bd kasze i wieprzowina w kuchniach regionalnych wiata.


Konkurs odbdzie si

27 marca 2015

w godzinach 10.00 - 16.00

w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska

przy ulicy Marsa 56c w Warszawie.

Akademia Kulinarna Marcina Budynka wraz z Fundacj Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej przy merytorycznym wsparciu Fundacji Klubu Szefw Kuchni realizuje projekt warsztatw kulinarnych dla szk gastronomicznych. Celem projektu jest przekazywaniu wiedzy na temat optymalnego wykorzystywania regionalnych, tradycyjnych produktw najwyszej jakoci w kreowaniu nowoczesnej kuchni polskiej przy zastosowaniu krtkich acuchw dostaw. Wane jest by wykorzystywa i wzmacnia lokalny potencja regionu poprzez wykorzystanie dziedzictwa kulturowego, jakim s tradycyjne i regionalne produkty. Cay projekt jest podzielony na trzy etapy: szkolenie dla nauczycieli ze szk biorcych udzia w programie poczone z konkursem, warsztaty kulinarne w szkoach i konkurs dla uczniw na danie wykorzystujce produkty regionalne.

Szkolenie dla nauczycieli i konkurs odbdzie si podczas Targw EuroGastro, gdzie dowiadczeni szefowie kuchni bd starali si pokaza, w jaki sposb mona, wykorzystujc produkty z najbliszego otoczenia, kreowa nowe trendy kulinarne. Wane jest prezentowanie tradycyjnych produktw w nowych wydaniu, w nowej formie. Podczas szkolenia nauczyciele nie tylko bd uczestniczy w warsztatach kulinarnych, ale take zmierz siꠠ w konkursie na najsmaczniejsze oryginalne danie. Nasze szkolenie skierowalimy do nauczycieli, bo zaley nam na tym, by przekazywali swoj wiedz i pokazywali swoim uczniom ? przyszych szefw kuchni, jak wany jest produkt, jego pochodzenie i jako, e warto korzysta z tego, co oferuje nam najblisze otoczenie i regionalni producenci.

Podczas dnia konkursowego odbd si pokazy kulinarne Marcina Budynka i Josepha Seeeletso z Fundacji Klubu Szefw Kuchni.

ZAPRASZAMY!

Patronat merytoryczny

ksk-_logo_ai


Sponsorzy

  • Polskie Miso
  • MerxTeam
  • Wypoyczalnia Gastro -Magic
  • Joseph?s Culinary Studio

Patronat medialny

  • papaja.pl
  • Newsgastro.pl
  • Przegld Gastronomiczny
  • Poradnik Restauratora
  • Slow life


   

12 Festiwal Kuchni Greckiej

wtorek, 20 stycznia 2015 15:55

XII Festiwal Kuchni Greckiej

Dnia 07 kwietnia 2017 roku w godzinach 10:00 - 17:00

podczas21. Midzynarodowych Targw GastronomicznychEuroGastro

w Warszawie.

festiwal_baner

Festiwal Kuchni Greckiej jest wieloletnim projektem, opracowanym i wdroonym przez Teo Vafidisa, Greka z pochodzenia, z zawodu eksperta i doradc kulinarnego, z pasji ? Ambasadora Kultury i Kuchni Greckiej w Polsce, honorowego czonka Chef?s Club Grecji, oraz przedstawiciela Poland Branch Office Chef?s Club of Greece.

Idea zorganizowania Festiwalu Kuchni Greckiej zrodzia si z chci przyblienia i propagowania w Polsce tradycji kuchni greckiej. Projekt jest skierowany zarwno do hotelarzy, restauratorw, szefw kuchni, kucharzy, jak i do konsumentw.

Jak co roku ekipy kucharzy z caej Polski pod ?fachowym okiem? midzynarodowego profesjonalnego Jury przygotowuj autorskie dania z wykorzystaniem wskazanych w Regulaminie, oraz oryginalnych greckich produktw.

Konkurs ten naley do najbardziej prestiowych wydarze kulinarnych w Polsce. Towarzysz mu niezapomniane atrakcje takie, jak pokazy Sztuki Kulinarnej z caego wiata, prezentacje firm i smakowite degustacje dla wszystkich odwiedzajcych.

Wszystkim Partnerom, Uczestnikom i Gociom bardzo dzikujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do wsppracy podczas XII edycji

www.vafidis.pl

Zwycizcy XII Festiwalu Kuchni Greckiej:

I miejsce - Maciej Undziakiewicz z Zamku Dubiecko

II miejsce - Pawe Kubera z Hotelu DeSilva Premium

III miejsce - Sawomir Sagua z Rezydencji Gubawka

festiwal_foto_5_002 festiwal_foto1_002

festiwal_foto_3_002 festiwal_foto_4_002

festiwal_foto_002


   

I Konkurs Kulinarny ?SMAKI DZICZYZNY?

środa, 10 grudnia 2014 13:05

Smaki_Dziczyzny

Serdecznie zapraszamy na I edycj konkursu kulinarnego ?SMAKI DZICZYZNY? organizowanego przez wieloletniego szefa kuchni, pasjonata mylistwa i mionika dziczyzny - Artura wierewskiego.

Konkurs odbdzie si 25 marca 2015 roku, pierwszego dnia 19. Midzynarodowych Targw Gastronomicznych EuroGastro, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska na ulicy Marsa 56c w Warszawie.

Celem konkursu jest prezentacja kuchni myliwskiej przez profesjonalnych kucharzy pracujcych w restauracjach specjalizujcych si w daniach z dziczyzny i pokazanie wielu moliwoci zastosowania misa zwierzyny ownej w kulinariach, jak rwnie propagowanie walorw smakowych i zdrowotnych dziczyzny - jedynego w 100% naturalnego misa na rynku nie zawierajcego antybiotykw, hormonw wzrostu, sterydw i wielu innych rodkw konserwujcych.

Pomysodawc konkursu jest Artur wierewskifoto_Artur_Swierzewski

- szef kuchni Hotelu ?Trylogia?;

- promotor dziczyzny w kraju i za granic;

- czonek elitarnego Klubu Szefw Kuchni, Rady programowej miesicznika Polskie Drogi Gastronomii, SK BANKU, k owieckich ?Wrzos? i ?Jele? oraz Cechu Rzemiosa i Przedsibiorczoci;

- autor porad i przepisw kulinarnych w prasie i telewizji;

- Wyrniony wieloma nagrodami i odznaczeniami, m.in. Certyfikatem Polskiego Klubu Biznesu, Certyfikatem Myliwskim oraz Srebrn i Zot Odznak Rzemiosa.

Wszystkich chtnych zapraszamy do udziau w konkursie - wystarczy przesa formularz zgoszeniowy oraz receptur dania wraz ze zdjciem.

UWAGA! Osoby chtne do udziau w konkursie mog nadsya zgoszenia do 22 lutego 2015 roku.

Dokumenty do pobrania:

Regulamin SMAKI DZICZYZNY (pdf)

Zgoszenie i receptura SMAKI DZICZYZNY


Dokumenty dostpne s rwnie na stronie NewsGastro.pl.


SPONSOR GWNY:

1_Sponsor_glowny_SK-bank


PARTNERZY KONKURSU:

2_Hotel_Trylogia 3_SKLEPWIEJSKI 4_logo_MT_Targi_POLSKA


5_Fundacja_KSK__small 6_ZWIERZYNIEC_2 7_Gastro_Magic_Service


NEST_logo logo_dzik-malina Tedmar


logo_nalewki 8_logo_Smarten

PATRONAT MEDIALNY:


9_logo_NG 10_Przeglad_Gastronomiczny logoPapaja


11_polskie_drogi_gastronomii logo_wiesci Moja_Regionalna_11_2013



   

Informacje praktyczne



Partnerzy i Patroni – Zobacz wyszystkich
  • Sponsor gwny:
  • winterhalter
  • Sponsorzy:
  • ascobloc
  • Dora metal
  • fagor
  • Kromet
  • multifrigo
  • rational
  • rilling
  • Tom Caffe
  • Manitowoc
  • Wsppraca merytoryczna:
  • Akademia Restauratora
  • Apro-Trade
  • Fundacja Klub Szefw Kuchni
  • Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu
  • OSSKiC
  • SCAE
  • Stowarzyszenie Sommelierw Polskich
  • Patroni medialni:
  • foodservice
  • gdziezjesc
  • horecanet
  • hotelarz
  • kucharze-serwis.pl
  • nowoscigastronomiczne
  • papaja
  • poradnikrestauratora
  • przegladgastronomiczny
  • restauracje
  • swiathoteli
  • Wsppraca medialna:
  • gastrona.pl
  • bake&sweet
  • e-gastro
  • worldhotel
  • cateringwpolsce
  • cukierniewpolsce
  • newsgastro
  • Porcelana w Polsce
  • Praca w gastronomii
  • w piekarni w cukierni
  • Rynki Alkoholowe
  • zwiadowca.pl
  • slow life
  • bcr
  • biznes hotel
  • rzeznik polski
  • docen polskie
  • jedzenie.info.pl
  • cukiernictwo i piekarstwo
  • mojekonferencje.pl
  • sale biznesowe
  • Wsppraca merytoryczna:
  • miejscakonferencyjne.pl
  • Wsppraca medialna:
  • magazyn wino
  • Czas wina
  • Szef Kuchni
  • logoekonferencje
  • organizatorzyimprez
  • szkolenia
  • turystyka
  • nocowanie.pl
  • wszystkodlakucharzy.pl
  • ilody.com.pl
  • gastrowiedza.pl
  • portalgastronomii.pl
  • infomax
  • Poland Fruits
  • Targi rekomenduje:
  • WKT
  • Organizator:
  • MT Targi Polska
  • Laureat Konkursu:
  • teraz polska

Profil Targi EuroGastro na FB